Η διαφθορά της καθημερινής ζωής


Μας ζήτησαν από το Νηπιαγωγείο κάποιες γενικές ιατρικές εξετάσεις του μικρού. Τις περισσότερες τις κάναμε στο ταμείο μας, όμως έλειπε ο οφθαλμίατρος κι έτσι, για να τελειώνουμε αναγκαστήκαμε να πάμε στο ιδιωτικό ιατρείο μιας χειρούργου-οφθαλμιάτρου. Οι εξετάσεις ήταν ρουτίνας. Βρέθηκε ένας μικρό σχεδόν συνηθισμένο προβληματάκι που θα το κοιτάξουμε και πάλι σε ένα εξάμηνο. Κατά τ’ άλλα όλα καλά!

«Τι οφείλουμε, γιατρέ;»

«Η επίσκεψη κοστίζει 70 ευρώ με απόδειξη. Αν όμως δεν θέλετε απόδειξη θα σας κάνω ΕΚΠΤΩΣΗ 20 ευρώ, δηλαδή θα δώσετε 50!».

Μείναμε κάγκελο!

«Με απόδειξη», «χωρίς απόδειξη», «θα σας κάνω έκπτωση»!

Εχουμε κάνει εκπτώσεις!

Σε όλα!

Είχα μια διάθεση να την ξεσκίσω. Μηνύσεις, αναφορές στον Ιατρικό Σύλλογο, δημόσιο «ξεβράκωμα» με όνομα και επίθετο.

Δεν κράτησε για πολύ αυτή η διάθεση!

Και ντρέπομαι γι’ αυτό!

Ντρέπομαι γιατί κάθομαι και χαζεύω σαν τον ηλίθιο την ΜΕΓΑΛΗ διαφθορά –«μεγάλη» γιατί έτσι το θέλει η τηλεόραση- και δεν κάνω τίποτα για την ΜΙΚΡΗ διαφθορά, την καθημερινή, αυτή για την οποία ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε όλοι και ο καθένας χωριστά κάτι και ΔΕΝ κάνουμε τίποτα!

Διότι μας «φεύγει η διάθεση»!

Καλά να πάθουμε!

Σχόλια

 1. Μιλώντας για γιατρούς, κάτι τέτοια περιστατικά μού χρησιμεύουν σαν κριτήριο για να διαπιστώσω αν μπορώ να τους εμπιστευτώ σαν θεραπευτές. Διότι ένας καλός γιατρός δεν μπορεί παρά να είναι ΚΑΙ τίμιος. Δεν γίνεται δηλαδή να είναι καλός γιατρός αλλά κομπιναδόρος.

  Το ίδιο και με τους δασκάλους που σου "εμπιστεύονται" ότι το παιδί είναι λίγο "αδύνατο" και χρήζει ιδιαιτέρων μαθημάτων.

  Το πρόβλημα είναι σοβαρό όταν τους έχεις ανάγκη. Οταν έχουν την φήμη της αυθεντίας, δεν σου εξηγούν πολύ καλά, έχουν υψηλή αμοιβή, λίγο χρόνο, με λίγα λόγια δημιουργούν γύρω από την ειδικότητά τους, ένα κλίμα "τρομοκρατίας της αυθεντίας" και εσύ μένεις, γιατί πού να πας, πού να ψάχνεις, σε ποιον θα πέσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε καταλαβαίνω απόλυτα και επειδή έχω δει πολλά με γιατρούς και επειδή το εθνικό σύστημα υγείας είναι τραγικό, έχω κάνει ιδιωτική ασφάλιση. Μου κοστίζει 70 ευρώ το μήνα με πληρωμένες εξετάσεις, γιατρούς (ότι και να χρειαστεί) και δυο check up το χρόνο. Αξίζει γιατί έχω πλέον το κεφάλι μου ήσυχο και δεν περιμένω έξω από τα επείγοντα με την γιαγιά της διπλανής πόρτας να αργοπεθαίνει δίπλα μου στην αναμονή και εγώ μαζί της από τα νεύρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το παιδι ειναι καλα ελπιζω.
  διαθενες, συμφωνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. buruburu:Θα σου θυμίσω δύο περιστατικά που είχαν τραγικές καταλήξεις.Το πρώτο με μια νεαρή κοπέλα στην Δράμα που είχε περιτονίτιδα(αν δεν κάνω λάθος)και οι γιατροί στο Δημόσιο Νοσοκομείο της μιλούσαν για γαστρεντερίτιδα.Δεν την πρόλαβαν,χάθηκε χρόνος και η κοπέλα πέθανε.Η δεύτερη περίπτωση ήταν νομίζω στο Αιγάλεω.Σε ιδιωτικό Ιατρείο μια γυναίκα ξεψυχά από ένεση που δεν έπρεπε να της γίνει.
  Η ευσυνειδησία,η διαρκής ενημέρωση για τα καινούρια δεδομένα στην επιστήμη της ιατρικής (αλλά και της οποιασδήποτε άλλης επιστήμης),η ευαισθησία είναι θέμα ανθρώπου.Σε δύσκολες περιπτώσεις παρακαλάμε να πετύχουμε σε κανέναν καλό άνθρωπο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δυστυχώς όλοι έχουμε βρεθεί σε ανάλογη θέση. Και το ζήτημα είναι πως δεν μας κάνει έκπτωση. Κάνει έκτπωση από το φόρο με τον οποίο θα λειτουργούσε καλύτερα ένα δημόσιο νοσοκομείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και τι κάνετε όταν βρίσκεστε σε ανάλογη θέση;
  Ο,τι κι εγω; (Τίποτα;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. σορρυ, αλλά τις περισσότερες φορές ζητάω απόδειξη κι ας στραβομουτσουνιάζουν.
  σκασίλα μου.


  εξαιρούντε κάτι ταβερνεία...

  trapped

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ειλικρινά, με πιάνει η δήθεν καλοσύνη μου και δε ζητάω απόδειξη. Αλλά πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως τα χρήματα που ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ο ιδιώτης, τα στερούμε απο κοινωνικούς θεσμους όπου έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, φτωχοί και πλούσιοι. Δημόσια υγεία , παιδεία κλπ.
  Και μετά φωνάζουμε για τα χάλια του δημόσιοιυ τομέα. Και μετά έρχονται οι ιδιώτες. Και βρίζουμε το κράτος που παραχωρεί κομμάτια της κοινωνικής πολιτικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου