Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βόρβορος

Εθιξε τους δημοσιογράφους (ή μέρος τους) ο Πανίκας κι αυτό μας μάρανε. Οτι ο άνθρωπος έχει θίξει ακόμα και την ευπρέπεια των κολεόπτερων, θα έπρεπε να μας έχει μαράνει περισσότερο.
Κι όμως περιζήτητος ο Πανίκας! Σε «εθνικό» δίκτυο ήταν χθες, σε όλα σχεδόν τα ιδιωτικά κανάλια. Κήπος! μπαχτσές! «αρχηγός μου είναι ο λαός», να δηλώνει ο Πανίκας. «Είμαι ολυμπιονίκης της ανθρωπιάς!». «Εχω ξεσκιστεί για πάρτη σου, ρε!» να ωρύεται ο κ. Τράγκας. «Μην ανοίξω το στόμα μου, θα πω πολλά» να λέει του Πανίκα, όλο νόημα. Στον πληθυντικό ο κ. Χατζηνικολάου, να του θίγει τη γραβάτα ο Πανίκας. «Αρσενικός» να δηλώνει ο κ. Τράγκας, «Σαλονικιός» ο Πανίκας και «τράβα ρώτα τον ΣΔΟΕ» να λέει στον κ. Κακαουνάκη.Το τι ακούσθηκε, δεν λέγεται ή μάλλον ειπώθηκε. «Μαγκιά καλή αλλά όχι με φινιστρίνι» ο ένας, «ποιος σε ταΐζει, ρε;» ο άλλος, «με όλον τον σεβασμό, ίσα ρε μάγκα», «γιουσουφάκια», «τσαμπουκάδες» όλα φύρδην μίγδην, αλλά και «συγγνώμην» ο ένας απ' τον άλλον - μια τοιχογραφία του λαϊκισμού και πώς μπορεί να συμπαρασύρει τους συνομιλητές του στον βυθό του. Βόρβορος, πλην όμως τηλεοπτικώς και πολιτικώς -κυρίως αυτό- περιζήτητος! Ραντεβού στον αέρα έκλεινε ο Πανίκας για να επανεμφανισθεί στα κανάλια.
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 19.ΙΧ.2006 stathis@enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…