Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι κρίμα!

Θεωρώ ότι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στον κόσμο είναι το να είσαι ευφυής πολύ πάνω του μετρίου και να προσπαθείς να υποδυθείς τον βλάκα. Στα όρια του αδύνατου. Φουσκώνουν τα κροτάφια σου, χτυπάει η φλέβα στο λαιμό, θέλει να βγει η αλήθεια από τον λάρυγγα και δεν μπορεί, δαγκώνεις τις λέξεις από την ουρά να μην ξεφύγουν. Σαν ανάποδη γέννα ένα πράγμα. Με τον ίδιο πόνο. Να προσπαθείς να βολέψεις μια ξένη μάσκα στη μούρη σου και να μην ταιριάζει όταν πρέπει να υπερασπιστείς κάποιον που περιφρονείς, που δεν θα του έτεινες καν το χέρι αν τον συναντούσες κάπου, που χίλιες φορές μέσα σου τον έχεις πει «καραγκιόζη». Και δεν λέω για τα ψέματα που λέγονται στο πλαίσιο κάποιας στρατηγικής, ενός ευρύτερου σχεδίου για να κερδίσεις την παρτίδα. Όχι για εκείνες τις παραπλανητικές κινήσεις που θα στρέψουν αλλού την προσοχή του αντίπαλου. Όχι γι αυτά! Αλλά για εκείνα που πάνε κόντρα στις αρχές και στα πιστεύω σου και που σίγουρα είναι κατώτερα της ευφυΐας σου…

Θαυμάζω τον Ευ. Αντώναρο και χαρά στο κουράγιο του!

Είναι κατά πολύ ευφυέστερος από τους προκατόχους του (Χυτήρης, Πρωτόπαππας, Λαλιώτης) αλλά και από τον Ρουσόπουλο και τον Αθανασάκη.

Γι αυτό και δεν του πηγαίνει καθόλου ο ρόλος που αναγκάζεται να παίξει.

Κρίμα όμως τέτοιο μυαλό να πηγαίνει χαμένο για να σωθεί ένας Τσιτουρίδης (και όχι μόνο)!

Σχόλια

 1. Ηδη σήμερα,Μεϊμαράκης και Χρυσοχοϊδης αντάλλαξαν αβρότητες και προσέγγισαν το ζήτημα στο στύλ "κοίτα που τα συντρόφια αμφοτέρων βελονιάστηκαν έξαφνα και κάνουν ντροπερά πράγματα!". Εχω την εντύπωση ότι ο Αντώναρος "δραπετεύει" με το σφιγμένο ύφος του, επειδή πλήθος ερωτημάτων από τους δημοσιογράφους έχουν μοναδικό στόχο να εφοδιάσουν τα κανάλια με το ζορισμένο του ύφος. Δηλαδή, οι "αντίπαλοί" του κάνουν μηχανικές κινήσεις.Δεν βλέπω να ξηλώνεται το σύστημα, επειδή είναι ένα είδος μπάμπουσκας, επάλληλων ταμείων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάντοτε εκτιμούσα όσους επιβιώνουν στην κοιλιά του κήτους… Τρέφοντας μάλλον αισθήματα αλληλεγγύης αφού κι εγώ πάντοτε –σχεδόν- βρισκόμουν μέσα στο σύστημα και μάλιστα ως «στελεχιακό δυναμικό» (τρομάρα μου!) και μανατζαρέος από τα …27!
  Εκανα όμως και λίγο τον τρελό… Κανένα τσαλιμάκι…. Λίγο το «εγώ είμαι ειδικού χειρισμού» και «βγαίνω και στο σύνταγμα και γαβγίζω τους τσολιάδες»…
  Μαλακιούλες δηλαδή!
  Αυτή την αυτοσυγκέντρωση δεν την είχα ποτέ!
  Με πιάναν γέλια, γαμώτι!

  (Θαρρώ πως και ο Ευ. Αντώναρος θα ξεκαρδίζεται τα βράδια… Αλλιώς τον βλέπω «σκαστό»…)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να μην σου πω οτι ούτε καν για "Δεξιό" δεν τον κόβω...

  (Αλλά από γάλα που δεν πίνεις τι σε νοιάζει κι αν κολλήσει στο μπρίκι!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…