Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Διάθεση της Ημέρας


"Make my Day!"


Κάποιος θα την πληρώσει αυτή τη σημερινή μου διάθεση και θα του πάρει ο διάολος τον πατέρα.

Απλώς δεν έχω βρει ποιος θα είναι αυτός…

Σχόλια

 1. ΠΕΤΕΦΡΗΣ said...

  Παρακολουθώ τα τριάντα τελευταία σου ποστ και τείνω να πιστέψω ότι αμφοτέρων ο 7βριος χειμάζεται από κάτι μακάβριο.Μόλις ξύπνησα αξημέρωτα σήμερα, άρχισα να γρυλλίζω προς ταις ελιές και τα γατιά: μη με φτιάχνετε! make my day! play misty for me! και τώρα, πέφτω στο ομότιτλο δικό σου.
  Εχεις κάποια πρόταση,σείστηκε καμιά φτέρη, ή να αρχίσουμε πυρ κατα βούληση;

  9/13/2006 05:15:08 μμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Σεπτέμβριος δεν είναι ο μήνας μου.
  Αυτό μάλλον οφείλεται σε παιδικά τραύματα (Τον Σεπτέμβριο του 1969 πέθανε η μητέρα μου- το έπιασες το μακάβριο του πράγματος) χωρίς να έχει αποδειχθεί χειρότερος από άλλους μήνες. Π.χ. Δεκέμβριο-Ιανουάριο αλλά και ο Μάϊο έχω ζήσει τραγωδίες…
  Όπως και να έχει το πράγμα, τον Σεπτέμβριο προετοιμάζομαι πάντα για το χειρότερο. Για ένα μακροβούτι που δεν το συμπαθώ: αυτό μέσα στον Χειμώνα. Τότε που αναρωτιέμαι γιατί δεν γεννήθηκα αρκούδα αλλά μόνο με «ρολόι» αρκούδας και μάλιστα όχι πολικής μήτε και βολικής…
  Εδώ και μέρες κρατώ το στομάχι μου στα δόντια από την πίεση…
  Χώρια το άγχος για τον μικρό μου που ξανάρχισε σχολείο…
  Χώρια τα εδώ που λίγο πολύ τα ξέρεις…

  Θα ζήσω γιατρέ μου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγκαρτέρει!ενώ το βιολογικό μας ρολόι είναι διαφορετικό (στον δικό μου πλανήτη οποιαδήποτε θερμοκρασία πάνω από 12 κελσίου (ντρουμαντάν το λέγαμε, συμπίλημα του "ντουζίνα [που μας βάζει στο ολέθριο] ρουμαντάν"[ρούμα=η ζέστη])μας οδηγούσε σε απάθεια)το μακάβριο της Γής μου άλλαξε τα γούστα. Ειδικά η 13η Σεπτεμβρίου με έχει λυώσει διαχρονικώς.Από τα realia που αναφέρεις, το μόνο όντως τραγικό είναι η είσοδος του μικρού σου στην επιχώρια παραφροσύνη.Γιά τα "εκεί" πραγματικά μη δίνεις σημασία.Ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά ούτως ή άλλως έρχεται ο εύθυμος Οκτώβριος, των εκλογών και των επετείων, είτα το φεστιβάλ, η γιορτή των αστεριών...
  Επανέρχομαι πάντως.Μήπως είναι καλή ευκαιρία γιά μιά αναπαράσταση φινάλε του Πέκινπα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα επανέρχομαι σε αυτούς τους διαλόγους της 13ης Σεπτεμβρίου του 2006 κι όταν θα ρίχνω κούτσουρα στην εστία... (Βρήκα και κάτι κρασιά καλά, κόκκινα για εκείνες τις νύχτες!).
  Κατα τα λοιπά θα προσπαθήσω να μην δίνω και τόση σημασία αλλά κι εκείνο το "πυρ κατα βούληση" δεν ακούγεται κακό αν και απέναντί μας στέκουν μοναχά κάτι τενεκέδες!
  Που τα μεγάλα θηρία που ονειρευτήκαμε για στόχους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…