Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γαμήστε μας κι αφήστε μας!

Η πιο έντιμη χούντ… οπς… κυβέρνηση των τελευταίων 650 χρόνων κατέθεσε στις αρχές του χρόνου τον πιο έντιμο και ρεαλιστικό προϋπολογισμό των τελευταίων 880 χρόνων και υποσχέθηκε εντιμότατα ότι θα τηρηθεί μέχρι κεραίας δίχως νέα μέτρα, δίχως έμμεσους φόρους. Και ήλθε ο Ιούλιος, ο 7ος κατά παράδοση μήνας –απομένουν άλλοι 5 επί συνόλου 12 μηνών, για όσους δυσκολεύονται στην πρόσθεση και διευκολύνονται μόνο στην αφαίρεση- και αποφάσισε τους πιο φιλελεύθερους κεφαλικούς φόρους σε τσιγάρα, κινητή τηλεφωνία, καύσιμα, λογαριασμούς ΔΕΗ των τελευταίων 2.480 χρόνων, επί Μηδικών Πολέμων, κακή ώρα, όταν είχε πάρει φωτιά ο κώλος μας καθώς ροβολούσε ο Ξέρξης προς τα κάτω!

Λέγεται πως με βάση την αισιοδοξία Αλογοσκούφη και την αρωγή του Αλμαμούνια, μέχρι τέλους του έτους, θα ζήσουμε και την φιλελεύθερη λεηλασία της Τροίας!

Τώρα μπορούμε να πα’ να γαμηθούμε;

Thanx!

Σχόλια

 1. εμένα πάλι, αυτό με τους φόρους στα τσιγάρα, δεν με χαλάει καθόλου!!
  ;D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θύμισέ μου πότε οι έλληνες τιμωρήσαμε την κυβέρνηση που είπε ψέματα και δεν κράτησε τις εξαγγελίες της κατά γράμμα;;;

  Μωρέ μπορούμε να πάμε να γαμηθούμε άνετα (μέχρι να βάλουν φόρο στο γαμήσι - πώς; Μα φορολογώντας προφυλακτικά και άλλου είδους αντισυλληπτικά μέτρα) αλλά το θέμα είναι να πάνε αυτοί σπίτι τους μια και καλή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάνας φόρος στο blogging θα παίξει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και που να 'ρθει κι ο Αύγουστος με τα "μπάνια του λαού". Όλα τα μεγαλόπνοα κυβερνητικά σχέδια παραδοσιακά τότε .. οργιάζουν. Και μετά γυρνάς από τις διακοπές και από περίπτερο μέχρι Σούπερ Μάρκετ όλη η "διαδρομή" μία τιμωρία.
  Και νοιώθεις σαν ήρωας στο "Ενώ εσύ κοιμόσουν".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σσσσσσσσσσσιγά η πατρίδα κοιμάται!
  :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…