Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια κεφαλιά "πάει" με όλα;

Ο ένας τρόπος σκέψης λέει: «η κεφαλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια στιγμιαία απώλεια ψυχραιμίας, από μια αντιαθλητική ενέργεια, από έναν ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά», από ένα κρούσμα βίας στο γήπεδο. Ένα μεμονωμένο συμβάν ασύνδετο με τον υπόλοιπο κόσμο ή έστω χαλαρά συνδεδεμένο με όσα άλλα αμελητέα συμβαίνουν σε ένα στενό πλαίσιο που εμποδίζει τις όποιες απολήξεις του σε άλλα, ευρύτερα χωράφια του σύμπαντος, εσωτερικού ή εξωτερικού. Πως κάνετε έτσι; Αυτά έχουν συμβεί και ξανασυμβεί χιλιάδες φορές».
«Αυτά» δεν είναι βέβαια μόνο η «κεφαλιά» του Ζιντάν είναι και η εξαφάνιση του Αλεξ στη Βέροια και η απαγωγή ενός (τριών από σήμερα) Ισραηλινού στρατιώτη στη Μέση Ανατολή και ο απαγχονισμός ενός τεχνικού μεγάλης εταιρείας τηλεφωνίας και ο θάνατος του Σιντ Μπάρετ και τα τρία εργατικά ατυχήματα της περασμένης εβδομάδας και το μπουνίδι που θα ρίξει ο γείτονας στη γυναίκα του ή στο 2χρονο παιδί του και… και… και… Μεμονομένα περιστατικά χωρίς καμία διάσταση πέραν αυτής που δίνει η τηλεόραση…
Ο άλλος τρόπος σκέψης λέει: «οτιδήποτε συμβαίνει, οτιδήποτε κάνεις έχει δεκάδες διαστάσεις, απροσμέτρητο βάθος, χιλιάδες αναγνώσεις, απίστευτες συνέπειες και φυσικά συνδέεται με όλα τα υπόλοιπα πράγματα που συμβαίνουν».
Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτο τρόπος σκέψης σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ πιο ανάλαφρα. Ο δεύτερος σε εξαναγκάζει σε σκέψη, μην πω και σε δράση ακόμη. Που να τρέχεις τώρα. Αφού η ζωή είναι Refresh, babe! Και μόνο η «Κόκα Κόλα πάει με όλα!».

Σχόλια

  1. "Ο δεύτερος σε εξαναγκάζει σε σκέψη{...)".

    1.Και βαδίζουμε σαν τον οδοιπόρο στην έρημο, αφήνοντας κάτω το σακούλι με τις ελάχιστες προμήθειες, αφαιρώντας το παλτό για να ελαφρύνουμε το βήμα, πετάμε το παγούρι με τη τελευταία σταγόνα νερό αφού έτσι κι αλλιώς δε φτάνουν όλα αυτά παρά για μια ακόμη ώρα περπάτημα κάτω από το ανελέητο φως.

    2.Και πετάμε τη "σαβούρα" στο νερό για να γίνει το κουπί ελαφρύτερο, χτενίζοντας τον ορίζοντα για κάποιο ναυαγοσωστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…