Στέλιος Αλεξανδρόπουλος

Τον Στέλιο Αλεξανδρόπουλο δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω κι ας βρισκόμασταν στον ίδιο ακαδημαϊκό (και όχι μόνο) χώρο. Είχα ακούσει πολλά γι αυτόν από συναδέλφους μας. Τα καλύτερα τα άκουσα από ένα παιδί 18 χρονών που υπήρξε για λίγο φοιτητής του. Μια από τις επόμενες μέρες του θανάτου του μιλούσαμε με αυτόν των φοιτητή στο τηλέφωνο. Το «γιατί αυτός» μ’ έκανε να καταλάβω πόσο πραγματικά σπουδαίος ήταν!


Θύμα κι αυτός μιας κλίκας χυδαίων. (Τελικά το βρίσκεις παντού αυτό το είδος!)

Τον τσάκισαν!Η τελευταία μάχη του Στέλιου


Στέλιος Αλεξανδρόπουλος in memoriam

Θεωρίες για τη συλλογική δράση και τα κοινωνικά κινήματα

Ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σπούδασε Νομικά, Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες. Για μεγάλο διάστημα είχε συμμετοχή στην ενεργό πολιτική, ενώ άρθρα και πολιτικές αναλύσεις του δημοσιεύτηκαν, κατά καιρούς, στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ και συνεργάστηκε ως ερευνητής στο ΕΚΚΕ και με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Οι επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνουν άρθρα για τον Μαρξ, το χρόνο εργασίας, τις οργανώσεις συμφερόντων και τα πολιτικά κόμματα. Επίσης, επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευτεί ή έχουν επιλεγεί να δημοσιευτούν σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.
Ο Στέλιος συμμετείχε στην αντιδικτατορική ΚΝΕ και μετά την αντιπολίτευση στο νόμιμο πλέον ΚΚΕ, από το οποίο αποχώρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Πολλά δε άρθρα του είναι δημοσιευμένα στην ΚΟΜΕΠ.


Άλλοτε καίγανε βιβλία, σήμερα καίνε τα μυαλά


Σχόλια