Κάτω τα χέρια από την Αριστοτέλους!

Αναδημοσίευση - syndication απο το агит проп:


Κάτω τα χέρια από την Αριστοτέλους!


Γράφτηκε:· Απρ 16, 03:56 μμαπο τον Νίκο ΓενημάκηΤο παρακάτω είναι αναδημοσίευση του κειμένου για τη συλλογή υπογραφών για τη διάσωση της Πλατείας Αριστοτέλους.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣΚαι ξαφνικά, εμείς οι Θεσσαλονικείς, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ότι ο Δήμαρχος της πόλης αποφάσισε αλλαγές στη μορφή και στη χρήση της Πλατείας Αριστοτέλους.Μάθαμε επίσης ότι η πρόταση του Δημάρχου υπερψηφίστηκε νυχτιάτικα με 12 ψήφους από το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως πολίτες θα πρέπει να σκεφτούμε καλά τι υπερασπίζουν τούτοι οι άρχοντες που εκλέξαμε. Μια σειρά ενέργειες του Δημάρχου έχουν το αλαζονικό σκεπτικό «αποφασίζουμε και διατάσσουμε». Η θέση του νέου Δημαρχείου, η επέμβαση στο Λευκό Πύργο και άλλα.Αυτή τη φορά όμως οι πολίτες αντέδρασαν αυθόρμητα, θυμωμένα και μαζικά, υπογράφοντας κατά εκατοντάδες αυτό το κείμενο.Όχι κύριε Δήμαρχε, αυτές δεν είναι διαδικασίες που μπορούν να έχουν τη συναίνεση των ενεργών πολιτών της Θεσσαλονίκης. Αν σκοπεύετε να κάνετε οτιδήποτε στην Πλατεία Αριστοτέλους πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη της πόλης, της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, των φορέων της, των επιστημόνων της, του λαού της.Η Πλατεία Αριστοτέλους είναι ιστορικό αλλά και ζωντανό Μνημείο για όλους μας. Κατά έναν συγκλονιστικό τρόπο είναι και η Ιστορία μας και η Καθημερινή μας Ζωή. Δίχως την ενεργή υποστήριξη των πολιτών δεν μπορεί να γίνει καμιά επέμβαση.Κύριε Δήμαρχε, κάτω τα χέρια από την Πλατεία Αριστοτέλους.Κάθε ενέργειά σας που δεν θα μας πάρει υπόψη, θα έχει σαν αποτέλεσμα να αντιδράσουμε δυναμικά και εάν χρειαστεί και δικαστικά με Ασφαλιστικά Μέτρα, όπως δικαιούται κάθε πολίτης της Θεσσαλονίκης όταν αισθάνεται πως θίγεται ό,τι πολύτιμο έχει.


Όσοι και όσες επιθυμούν να προσυπογράψουν αυτό το κείμενο, μπορούν να το κάνουν άμεσα στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ιδιότητα, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση) στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας hodol «παπάκι» edlit τελεία auth τελεία gr. Η διεύθυνση αυτή ανήκει στην Ελένη Χοντολίδου, πανεπιστημιακό του Α.Π.Θ.Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να συλλέξει υπογραφές φίλων/γνωστών/συναδέλφων με τον «παραδοσιακό» τρόπο. Μπορεί κανείς να κατεβάσει την έντυπη φόρμα συλλογής υπογραφών (αρχείο PDF), να την εκτυπώσει και να την διακινεί, κατόπιν συνεννόησης με την παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.Αν επιλέξετε να συλλέξετε υπογραφές κάνοντας χρήση του εντύπου, παρακαλούμε βάλτε αυτήν την σελίδα στα «αγαπημένα» σας ή τους «σελιδοδείκτες», καθώς ενδέχεται να ανανεωθεί με οδηγίες για τη συγκομιδή των συμπληρωμένων εντύπων.Bloggers of the ‘net, syndicate!

Σχόλια