Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eνα πολύ καλό περιοδικό

Το sonik είναι ένα πολύ καλό περιοδικό.

Το πήρα στα χέρια μου με αρκετή καθυστέρηση- είναι ήδη στο 15ο τεύχος. Δεν ήξερα καν την ύπαρξή του. Το άκουσα πρώτη φορά προχθές στο ραδιόφωνο και το ζήτησα στο πρώτο περίπτερο. Μια γρήγορη ματιά στο εξώφυλλο –the Strokes, David Sylvian, Seattle, CBGB, words louder than music- και …το άφησα μια ημέρα να «σιτέψει» σε ένα τραπεζάκι…

Χθες βράδυ άρχισα να το ξεφυλλίζω. Κάτι οι πολλές καταχωρήσεις των εκδόσεων ΟΞΥ και Μεταίχμιο, κάτι τα e-mail συντακτών που τέλειωναν σε @avopolis.gr, ένιωσα βρέθηκα σε «συμμαχικά» εδάφη…

(Οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν όταν προ ολίγου μπήκα στο site τους, στο www.sonik.gr.

«Από την ένωση του Οξύ με το κορυφαίο μουσικό site της χώρας (Avopolis.gr) και με τη σύμπραξη 42 συνολικά ανθρώπων του χώρου και γνωστών δημοσιογράφων από όλα τα ραδιόφωνα και κυρίως από το παλιό Ποπ+Ροκ προήλθε το μουσικό περιοδικό της νέας εποχής, αυτό που χαρακτηρίστηκε από το Marketing Week "η εθνική των δημοσιογράφων για αναγνώστες με άποψη". Μέσα σε έξι μόλις μήνες, το SONIK ήρθε στην πρώτη θέση των μουσικών περιοδικών και αγαπήθηκε από χιλιάδες μουσικόφιλους που επιτέλους είδαν ένα περιοδικό που κυρίως... διαβάζεται.

Το SONIK έχει οργανώσει το μεγαλύτερο ραδιοφωνικό δίκτυο στην επαρχία, με 32 συνολικά ραδιοφωνικούς σταθμούς με τους οποίους συνεργάζεται σε κάθε επίπεδο, από παροχή υλικού και νέα, ως προβολή και διαφημιστικές υπηρεσίες. Αυτός είναι ο λόγος που ακούγεται σχεδόν παντού! Παράλληλα, αυτό το καλοκαίρι, στη Γιορτή της Μουσικής που έλαβε μέρος σε όλες τις πλατείες της Αθήνας (21 Ιουνίου), η πλατεία Κλαυθμώνος "μετονομάστηκε" σε πλατεία SONIK, ενώ υπήρξε η παρουσία του περιοδικού σε πολλά κομβικά σημεία της πόλης. Περίπτερά μας βρέθηκαν και στα μεγαλύτερα φεστιβάλ (G-Fest, Synch Festival).»
)

Ναι το sonic είναι ένα πολύ καλό περιοδικό – προϊόν μιάς κοινότητας ανθρώπων, της σύμπραξης ομάδων που έχουν δοκιμαστεί εδώ και χρόνια…

Καλή συνέχεια…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…