Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λεξικά μιας σελίδας Α4

Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι λέξεις «ήθος», «ηθική», «ακεραιότητα», «αξιοπρέπεια», «δικαιοσύνη», «άνθρωπος»…

Τα λεξικά τους είναι όλο κι όλο μια-δυο σελίδες Α4. Με τις λέξεις: «κέρδος», «χρήμα», «αγορά», «επιχείρηση», «μετοχή»…

Σχόλια

 1. Τα λεξικά είναι άχρηστα.
  Yπάρχει η λέξη "κονόμα" που εμπεριέχει όλες αυτές τις λέξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σήμερα είδα ένα φίλο μου. Είναι άνεργος εδώ και ενάμισι χρόνο. Κάνει δουλειές του ποδαριού για να τα βγάλει πέρα. Αναγκάστηκαν με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά να αφήσουν το σπίτι που νοίκιαζαν και να επιστρέψουν στο σπίτι των γονιών της γυναίκας του. Τα παιδιά κοιμούνται μαζί με τη μητέρα τους σ' ένα διπλό κρεβάτι, μέσα σ' ένα μικρό δωμάτιο στο έτσι κι αλλιώς μικρό σπίτι. Ο φίλος μου προσπαθεί να βολευτεί στον καναπέ που υπάρχει στην κουζίνα, αλλά αρκετές φορές -για να μη γίνεται βάρος- προσποιείται ότι ταξιδεύει για κάτι δουλειές και κοιμάται έξω! Μου είπε και άλλα, για το πώς τα βγάζει πέρα και τι αναγκάζεται να κάνει και χωρίσαμε λέγοντας ότι θα έχω το νου μου για κάποια δουλειά.
  Το στομάχι μου είναι ακόμη σφιγμένο και δεν μπορώ να συνέλθω. Δεν μπορώ να χωνέψω ότι δεν είπα τίποτα, δεν του έδωσα χρήματα, δεν του είπα να έρθει στο σπίτι μου, τίποτα.
  Τι θα γίνει αυτός ο άνθρωπος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα τα καταφέρει!!!
  Γιατί απο όσα λες δείχνει να έχει ακόμα κάτι. Αξιοπρέπεια!
  Αλλά κι αν δεν τα καταφέρει ο ίδιος (όπως τα είχε ονειρευτεί) το σίγουρο είναι οτι θα τα καταφέρουν τα παιδιά του. Στα δύσκολα καθώς θα είναι μεγαλωμένα κι όχι στη μαλθακή -όπως καταντήσαμε- επιτυχία του γονιού!

  Κι αυτά που σου λέω ούτε τα αμπελοφιλοσοφώ ούτε τα ονειρεύομαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…