Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκοτεινές κουβέντες

«Φίλε ξέρεις γιατί ερωτευόμαστε τις γκαρσόνες στα μπαρ;»

Η ερώτηση του Dark με βρήκε απροετοίμαστο. Η Athens Voice ήταν στην διπλανή καρέκλα αλλά δεν πρόλαβα να την πιάσω για να βρω την απάντηση. «Μου το είχε πει κάποτε μία» συνέχισε «Μας ερωτεύεστε, μου είπε, γιατί κινούμαστε».

Ηταν όντως αποκαλυπτικό. Από αυτές τις τόσο απλές αλήθειες που όταν τις ακούς μένεις με το σαγόνι να κρέμεται πάνω από τα πατατάκια.

Είχε δίκιο.

Την κίνηση ερωτευόμαστε. Όχι το αντικείμενο. Το ίδιο αν καθόταν σε μια γωνία ασάλευτο μπορεί να μην του δίναμε σημασία.

Υστερα πιάσαμε να μιλάμε για ταξίδια, για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τους μπλόγκερ που έχουμε γνωρίσει όλον αυτόν τον καιρό, τον poutsariko, Τον Νάσο που θα είναι πάλι εδώ την Κυριακή, το Berlin που ανακαινίστηκε, το σχέδιο Μάρσαλ, τους OUZO the BAND. Η Toa μας την είπε για μια ακόμη φορά. Οι Death in Vegas έδιναν τα ρέστα σε όσους πλήρωναν. Η γκαρσόνα με το Afro μαλλί έφερνε ποτά. Θέλαμε και εμείς να κινηθούμε.

Βγήκαμε στον παγωμένο αέρα της Νίκης.

Περπατήσαμε.

Μπήκαμε στο Ρέζιντενς. Ολοι ακίνητοι.

Συνεχίσαμε…

Μέσα στη νύχτα!

«Ρε σεις κάνει όντως κρύο» μας είπε αποχαιρετώντας μας ο Dark.

«Ε, τι νόμιζες ότι σου λέγαμε ψέματα;»

Γειάαααααααα

Σχόλια

 1. Γειάσου καρντάσι μου!
  (keep moving)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Keep On Moving man. Αλλά όχι ακίνητοι στο ρεζι. ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΙ ήταν...


  χαχαχα
  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…