Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κορίτσια, ο Μπάρκουλης φεύγει!

Ανδρέας Μπάρκουλης. Αθώος κύριε Πρόεδρε, κύριοι ένορκοι, κύριοι δικαστές, κύριε εισαγγελέα! Αθώος. Προερχόμενος από μια εποχή επίσης αθώα. Κι ερωτευμένος, έχοντας υποκύψει σε κάθε θηλυκή γοητεία. Και θύμα. Συνειδητά θύμα. Με πλήρη επίγνωση και πλήρη άγνοια ταυτοχρόνως.
Πάντοτε ερωμένος και ουδέποτε εραστής.
Την διαφορά, φαντάζομαι, την γνωρίζετε.
Δεν πήρε. Του πήραν. Οσα έδινε και όσα είχε και δεν είχε.
Συγχώρεσε.
Τον κλείσαν στο τρελάδικο!
Συγχώρεσε και πάλι.
Μόνο την αθωότητά του δεν του την πήραν.
Και ο ίδιος δεν συγχώρεσε ποτέ τον εαυτό του.
Ηπιε θάλασσες ολόκληρες για να την αντέξει.
Για να μην γίνει Ελληνάρας.
Για να κρατήσει τον λυγμό του…

Δεν κατάφερε να γίνει αξιοσέβαστος.
Κατέφυγε στη θλίψη. Όχι στο παράπονο.
Βούρκωνε αλλά δεν έγινε αξιολύπητος.
Εζησε…
Καλά και άσχημα. Τσαλακώνοντας την εικόνα του.
Αθώος!

Πιο αθώος δεν γίνεται.
Ισοβίως αθώος!

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα!

Ο κατηγορούμενος κηρύσσεται αθώος!
Μπορεί να περάσει στον Παράδεισο!


Κορίτσια, ο Μπάρκουλης φεύγει!
Και δεν θα υπάρξει άλλος που να σας ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού για να κατεβείτε… Να σας προσφέρει το σακάκι του όταν κρυώνετε...

Σχόλια

  1. Φεύγει φίλε ΑΝeme αλλά με το έργο του, τις ταινίες του εννοώ, θα παραμένει στις καρδιές των ανθρώπων που τις εκτιμούν και τις απολαμβάνουν. Όπως και οι άλλοι μεγάλοι του ελληνικού κινηματογράφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…