Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ας θάψουμε τους νεκρούς μας

«Τα καλύτερα κείμενα σου είναι οι νεκρολογίες» μου είχε πει πριν κάτι μήνες ο φίλος Στεφ. Τσ.
Ενιωσα ότι είχε δίκιο…
Και φοβήθηκα πολύ…
Στην Αμερική οι νεκρολογούντες διαπρέπουν. Εδώ το άθλημα δεν έχει ψωμί. Το Life-style μισεί τον θάνατο διότι το αναιρεί. Εκτός αν εγκαινιάσω το death-style και γίνω ο Κωστόπουλος των ‘00’s… Πράγμα που δεν φιλοδοξώ…
Κι επειδή δεν μπορώ ξαφνικά, στα 40φεύγα, να το γυρίσω στο χαζοχαρούμενο αποφάσισα άλλα πράγματα. Τα οποία ελπίζω να φανούν εκ καιρώ.
Δεν βιαζόμαστε!

Εχω κι ένα καινούργιο περιοδικό στα σκαριά. Κι ένα ακόμη που επανασχεδιάζεται. Κι ένα τρίτο που θα ανοίξουν φίλοι, εδώ στην πόλη.

Ελπίζω να μην πεθάνουν πολλοί ακόμη σημαντικοί φέτος!

Αυτά!

Κατά τ’ άλλα…
…Πως πάει το κίνημα;

Σχόλια

 1. Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι θάνατοι έχουν κάτι το ανακουφιστικό, το "εξαγνιστικό". Και δεν εννοώ μόνο τον εξαγνισμό του νεκρού, ξέρετε τώρα "ο νεκρός δεδικαίωται", αλλά κυρίως των άλλων, των ζωντανών. Πολλές φορές χρειάζεται να πας σε μια καλή κηδεία για να βρείς δικαιολογία να κλάψεις για ότι χρόνια μαζεύεις. Όσο πιο δικός σου είναι ο νεκρός, όσο πιο νέος, όσο πιο άδικα τόσο περισσότερο σου επιτρέπεται το κλάμα.

  Μεγαλώνοντας στερήθηκα πολύ το γέλιο και το κλάμα. Και τα δυο στη σπαρταριστή τους μορφή, αυτά που πρέπει να τα κρύβεις κι αυτά που σε ανακουφίζουν όσο τίποτε άλλο.

  Άλλες φορές πάλι ένας θάνατος κλείνει ένα κύκλο και αισθάνεσαι ότι επαναφέρει τα πράγματα στην κανονική τους μορφή, πολλές φορές και σε καλύτερη. Ποιός ξέρει, ίσως κι ο δικός μας ο θάνατος να πρέπει να είναι έτσι.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Θάνατος είναι Σύμβουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γαμάει το κίνημα φίλε. Γαμάει.

  Κι αν κάποιοι πεθάνουν απλά παίρνουμε σειρά.

  Ως τότε, βάλε τα γαλάζια σου σταράκια και πάμε. Μη τα δένεις ρε. ΠΑΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τούτο το θεωρώ σαν μία νέα αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευκαιρία όμως εδωδά μαζί με τους νεκρούς, μετά μιάμιση τόσην ώρα, να κρύψω κι ένα καθαρό - καθαρότατο: ντρέπομαι τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μη ντρέπεσαι καθόλου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…