Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Θεοδωράκεια»

Φτάνει!
Ελεος!
Μπάστα!
Για όνομα!

Είναι τα 368α «Θεοδωράκεια» σε δύο μήνες!

Είπαμε στη γριά να χέσει κι εκείνη...

Δεν καταλαβαίνουν οτι τον κονταίνουν (λέμε τώρα!) τιμώντας τον με τα τόσα αφιερώματα;;;

Κουκούτσι μυαλό δεν μας έμεινε;

Σχόλια

 1. Ίσως θα έπρεπε και αυτός να σταματήσει να τιμά με την παρουσία του τα 368 Θεοδωράκεια που έχουν γίνει. Ίσως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμ, θα έπρεπε! Αλλά τι να σου κάνει 80 χρόνων ΠΑΙΔΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βρήκαν ένα παιδί βασανισμένο και εξόριστο πόσα χρόνια που έγραφε μουσική σε κολόχαρτο (κολόχαρτο στη Μακρόνησο? Σιγά μην είχαν και μπετσέτες μπάνιου -γαλάζιες κεντητές με λουλούδι) και το τιμούν κάθε χρόνο λόγω του μαινδανού που έχει καρφιτσωμένο μονίμως στα δόντια. Αναρωτιέμαι (διότι μερικές φορές σκέφτομαι και σοβαρά) γιατί δεν τιμούν με την ίδια χαρά τον Παπαθανασίου η τον Ξαρχάκο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κάτσε να φτάσουν 80 ετών! Βιάζεσαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιατί, τι σου λέει η βιογραφία του, με τίτλο "Άξιος εστί;

  Tero

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για το Μίκη, αλλά μου φαίνεται βολεύει υπερβολικά τους κορδελοκόφτες και τους εγκαινιαστές να τον γυροφέρνουν και να τον καθίζουν σε χρυσοποίκιλτα σκαμνιά.

  Ίσως θα 'πρεπε να τους τραβήξει ένα κόλπο εξαφάνισης, α-λα Bilbo Baggins, στo eleventy-first birthday party του, και να πάει στο Rivendell να γράφει μουσική για τα ξωτικά :-p

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…