Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναδρομή


Σήμερα το πρωί έψαξα να βρω το σπίτι που έζησα τους πρώτους μήνες της ζωής μου. Ευζώνων και Βελισαρίου.

Μια επίσκεψη που την ανέβαλα για 20 ολόκληρα χρόνια.

Δεν το βρήκα. Τίποτα.

Στη θέση του υπάρχει ένα parking κι ένα μεταμοντέρνο Ψιλικατζίδικο.

Σε ολόκληρη την Ευζώνων έχουν απομείνει μονάχα δύο σπίτια (το ένα στη φωτογραφία) που θυμάμαι αμυδρά από τότε…

Υστερα περπάτησα ολόκληρη τη διαδρομή που έκανα με τον παππού μου, αρχισυντάκτη του «Βορρά», τη δεκαετία του ’50.

Μέχρι τον Πύργο…

Μούσκεμα στον ιδρώτα έφτασα στην εφημερίδα.

Ηπια έναν καφέ κι έφυγα…

Δεν τόλμησα να ζητήσω τον παππού. Κανείς δεν θα τον θυμόταν.

Εκανα την ίδια διαδρομή προς τα πίσω.

Αναδρομικά. Κυριολεκτικά..

Σαν τάμα…

Το parking δεν ήταν πια εκεί.

Πάρκαρα τη μνήμη μου στη Βελισαρίου.

Μπήκα στο σπίτι μας που μύριζε βρασμένο γάλα.

«Που ήσουν, καλό μου, τόσες ώρες; Ανησυχήσαμε!»

Σχόλια

 1. Ο,τι νάναι! Και μη χειρότερα που λένε!
  Τι κατάλαβε απο εκεί απο το Βιρτζίνια ο Θεός και η ψυχή της!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μη χαίρεσαι. Spam είναι. Spam! Spam and ham. And ham. And some more spam.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εσύ τι λες να πίστεψα οτι είναι η κόρη της Εφης απο την απέναντι πολυκατοικία που είχε πάει για σπουδές στο Ουινσκόνσιν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί ρε παιδιά είναι σπαμ? Πραγματικά είναι η κόρη της Εφης... απλώς δεν το γνωρίζει γιατί έφυγε μικρή από Ελλάδα ε... έφαγε και λίγα -μπικ μόνο μπικ- μακ και έχασε τον προσανατολισμό της. Εδώ ολόκληρη απλ τα χασε και μου έστειλε σπαμ για να κάνω σουιτς. Από τι να κάνω σουιτς? Μακ έχω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ναι! Να δεις πως την λέγανε.... ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…