Συμπτώματα χολέρας

Μαζεύτηκαν πάλι τα κοράκια, όμως μαζεύονται εδώ και δεκάδες χρόνια στις περιόδους των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων, ντυμένα κοκόρια. (Από την εποχή του Μουσολίνι και παλιότερα ακόμη την είχαν αυτή την εμμονή στη σημειολογία του «ΞΥΠΝΑ»-Κόκορα). Και κράζουν όλα μαζί προαναγγέλλοντας την ανατολή της Νέα Τάξης, άλλες φορές με τη μάσκα του φιλελευθέρου κι άλλες με την πιο βολική (στα μούτρα τους) μάσκα του πεφωτισμένου δεξιού.Μαζεύτηκαν για να κλωσήσουν πάλι το Αυγό του Φιδιού. Δεν είναι καινούργιοι. Δεν είμαστε όμως ούτε εμείς καινούργιοι σ’ αυτόν τον κόσμο. Το είδαμε πολλές φορές το αυγό τους να επωάζεται στα πιο απίθανα μέρη, με τους πιο απίθανους τρόπους.

Δυστυχώς γι αυτούς ο νεοσσός τους δεν άντεξε να ζήσει στο φως για πολύ. Δυστυχώς για εμάς άφηνε πολλά θύματα πίσω του πριν ψοφολογήσει. Στο τέλος εκείνο που έμενε ζωντανό ήταν τα τραγούδια των λαών:

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον 
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσστα δόντια του το ξέρω, 
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.
 
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν 
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, 
μα όχι και το μίσος του για μένα.
 
Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον. 
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.
 
Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος 
που λούζεται στον ήλιο και σταγέρι,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω 
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.
 
Μα πάλι θέ ν' απλώσει σα χολέρα 
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου, 
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα 
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Η χολέρα άρχισε πάλι να απλώνεται γύρω μας. Εκσυγχρονισμένη.

Αρχίζει πάλι η περίοδος του κυνηγιού…

Καλό βόλι!


update:Στην Ευρώπη το φίδι βγήκε απ' το αβγό του

Σχόλια

 1. Ναυτίλε sorry που επεμβαίνω αλλά υπάρχουν κι άλλα ωραία επαναστατικά στιχάκια που σφυροκοπούν ανελέητα τα μαύρα κοράκια του φασισμού:
  π.χ.: "Σφυροδρέπανο κι αξίνα
  Κάτω ο φασισμός κι η πείνα"

  Επίσης,δεν πρέπει να ξεχνάμε και το:
  "Το σφυρί και το δρεπάνι
  τους φασίστες θα ξεκάνει"

  Ακόμη, ανεπανόρθωτο πλήγμα μπορείς να προκαλέσεις χρησιμοποιώντας το:
  "Αρνάκι άσπρο και παχύ
  της μάνας του καμάρι..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "You Are Number One!"

  Καλά κρασιά και καλές επιτυχίες στα δικά σας τραγούδια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μερικοί πάντα βρίσκουν τρόπο να με εκπλήσουν με "έξυπνα" comment.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ξέρεις κάτι Ναυτίλε;

  Όχι ότι δε σε καταλαβαίνω.

  Αλλά μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι είναι φασίστας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγώ πάλι πιστεύω πως ξέρει τι είναι φασισμός και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Kάποιοι άλλοι πρέπει να μυρίσουν καμμένο κρέας πρώτα για να τον αντιληφθούν.Τότε είναι αργά όμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ δεν πιστεύω σε τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Ξεκίνα από έναν καλό πνευματικό. Σου εύχομαι να βρεις το δρόμο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. J95 >>> Πολύ ευχαρίστως να ανοίξουμε συζήτηση για τι και ποιός είναι φασίστας. Με έναν όρο: να μου πεις οτι ΔΕΝ πιστεύεις πως φασίστας ήταν μόνο ένας τύπος με αστείο μουστακάκι και χωρίστρα που αυτοκτόνησε πριν απο 60 χρόνια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. konfet>>> Πόσο εύκολα πετάτε απο πάνω σας την "προβιά" και φαίνεται το πραγματικό σας πρόσωπο! Πόσο εύκολα!
  Τόσα χρόνια τώρα δεν μας δυσκολεύτε καθόλου (ως προς αυτό).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όχι. Στην πραγματικότητα αυτός δεν ήταν φασίστας. Ήταν ναζιστής που ως ιδεολογία είναι τρομερά χειρότερη και ριζικά διαφορετική, ενώς ως καθεστώς -με ένα μόνο δείγμα βέβαια- είναι παρόμοιο (αρχικά) στις εκδηλώσεις του με το φασισμό και εν τέλει τόσο καταστροφικό και τερατώδες που αυτοκαταστρέφεται[*].

  Απλώς αναφέρεται ως φασίστας στην αριστερή βιβλιογραφία (και στις αντιστασιακές Μνήμες) χάριν συντομίας, ευκολίας στη συνθηματολογία και μη διάθεσης για πολιτικές και φιλοσοφικές αναλύσεις σε καιρό κατοχής. Αφού μας την είχαν πέσει οι Γερμανοί και οι Ιταλοί, stands to reason πως ήταν μια απ' τα ίδια. Αμ δε! Ήταν μια από τα ίδια σε ό,τι αφορά ένα απειροελάχιστο κατακτημένο κρατίδιο και ακόμα και έτσι οι Ιταλοί είχαν πολύ διαφορετική συμπεριφορά.

  ΥΓ: Είμαι αριστερός για απόλυτα δικούς μου λόγους. Αλλά κατά καιρούς έχω διαβάσει απίστευτες μαλακίες σε αριστερά κείμενα.

  [*] και το να ορμήξεις να κατακτήσεις όλον τον κόσμο και να επιβάλλεις μία γελοία φυλετιστική φαντασίωση, έχοντας μάλιστα το μέγεθος της Γερμανίας είναι αυτοκαταστροφή από όποια πλευρά και να το σκεφτείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. j95>>>

  >>> Όχι. Στην πραγματικότητα αυτός δεν ήταν φασίστας. Ήταν ναζιστής που ως ιδεολογία είναι τρομερά χειρότερη και ριζικά διαφορετική, ενώς ως καθεστώς -με ένα μόνο δείγμα βέβαια- είναι παρόμοιο (αρχικά) στις εκδηλώσεις του με το φασισμό και εν τέλει τόσο καταστροφικό και τερατώδες που αυτοκαταστρέφεται[*].

  --"Τρομέρα χειρότερη;" Τι εννοείς; Καλύτερα φασίστας παρά ναζιστής; Εχουμε και δικαίωμα επιλογής; Το έχουμε χάσει εντελώς;

  >>> Απλώς αναφέρεται ως φασίστας στην αριστερή βιβλιογραφία (και στις αντιστασιακές Μνήμες) χάριν συντομίας, ευκολίας στη συνθηματολογία και μη διάθεσης για πολιτικές και φιλοσοφικές αναλύσεις σε καιρό κατοχής.

  --- Ηταν και λίγο κρετίνοι τότε οι άνθρωποι, τους έπεσε και η Κατοχή βαριά... Μασούσαν και τα λόγια τους... Τι φασίστας, τι ντραμερ, θα σκεφτόταν ο Μανώλης Γλέζος όταν κατέβαζε τη σβάστιγκα απο την Ακρόπολη...
  Ξαναρωτώ: το έχουμε χάσει εντελώς;

  >>>Αφού μας την είχαν πέσει οι Γερμανοί και οι Ιταλοί, stands to reason πως ήταν μια απ' τα ίδια. Αμ δε! Ήταν μια από τα ίδια σε ό,τι αφορά ένα απειροελάχιστο κατακτημένο κρατίδιο και ακόμα και έτσι οι Ιταλοί είχαν πολύ διαφορετική συμπεριφορά.

  ---"απειροελάχιστο κατακτημένο κρατίδιο";;; "απειροελάχιστο κατακτημένο κρατίδιο";;; "απειροελάχιστο κατακτημένο κρατίδιο";;; "απειροελάχιστο κατακτημένο κρατίδιο";;; "απειροελάχιστο κατακτημένο κρατίδιο";;;

  Για την Ελλάδα, φαντάζομαι λες!

  >>>ΥΓ: Είμαι αριστερός για απόλυτα δικούς μου λόγους. Αλλά κατά καιρούς έχω διαβάσει απίστευτες μαλακίες σε αριστερά κείμενα.

  ---Κατ' αρχήν δεν σου ζήτησε κανείς χαρτί κοινωνικών φρονημάτων. Αυτά αλλού, κάποτε και απο άλλους.
  Πάντως κι εγώ είμαι σιτσουονιστής με καταγωγή απο το Σείριο αλλά δεν συμφωνώ σε όλα όσα λέει ο Λακόπουλος...


  >>>[*] και το να ορμήξεις να κατακτήσεις όλον τον κόσμο και να επιβάλλεις μία γελοία φυλετιστική φαντασίωση, έχοντας μάλιστα το μέγεθος της Γερμανίας είναι αυτοκαταστροφή από όποια πλευρά και να το σκεφτείς.

  ---Και για να βεβαιωθώ για το αν το χάσαμε εντελώς: αν το μέγεθος ήταν λίγο μεγαλύτερο (π.χ. σαν της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Κίνας) δεν θα ήταν και τόσο αυτοκαταστροφικό το σενάριο. Δηλαδη και στον φασισμό (σόρρι, ναζισμό) το μέγεθος μετράει!


  Αντε στην υγειά μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. σιτσουονιστής; μήπως θες να πεις σιτσουασιονιστής; δε βρίσκω λιγότερο φασιστικά απ'όσα γράφεις πάντως τα όσα σταχυολογεί ορθά ο konfet...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Όχι, νομίζω ότι ο Ναυτίλος εννοεί όντως "σιτσουονιστής". είναι ένα νέο ιδεολογικο/πολιτικό ρεύμα, με ασαφή προς το παρόν χαρακτηριστικά, συγγενές ωστόσο με το ιδεολογικό ρεύμα του "Σετσουανισμού", οι ιδρυτές του οποίου αρέσκονταν στην κατανάλωση κινέζικου delivery, και ειδικώς της πάπιας Σετσουάν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου