Το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ και ο Βαβύλης

Κάθισα, πιο πολύ από επαγγελματική διαστροφή, να δω την συνέντευξη Βαβύλη. Και είδα τη συνέντευξη ενός ΜΕΣΟΥ –ΝΑΙ! ΜΕΣΟΥ- Ελληνα εκπροσώπου της γενιάς των 80’s (Γαμώτο, αυτή είναι η δική μου γενιά). Αυτό το έκτρωμα είναι ολόκληρη η γενιά μας. Αυτό το ημιμαθές ξερατό που ούτε τις ουλές του Πολέμου είχε, ούτε τα τραύματα της Χούντας. Η γενιά που ύμνησε αηδώς ο αοιδός Νίκος Πορτοκάλογλου κάνοντας καριέρα στις μπαλάντες της μιζέριας και της μετριότητας.Ο Απόστολος Βαβύλης είναι παιδί μιας καθωσπρέπει συντηρητικής οικογένειας –θα μπορούσε να είναι και μιας καθωσπρέπει αριστερής οικογένειας χωρίς να αλλάζει τίποτα σημαντικό- που μεγάλωσε με ΣΕΡΑΦΙΝΟ, ΤΙΡΑΜΟΛΑ, ΜΠΛΕΪΚ, ΟΜΠΡΑΞ και Δυναμικό ΑΓΟΡΙ. Φαντάζομαι το σπίτι του με τα σεμενεδάκια πάνω στην τηλεόραση και στα καλοριφέρ, την κουζίνα να μυρίζει τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, την βιβλιοθήκη του εκπαιδευτικού (επιθεωρητή μέσης εκπαίδευσης) πατέρα με τα άπαντα του ΛΟΥΝΤΕΜΗ, τα ΛΟΓΙΑ της ΠΛΩΡΗΣ του Καρκαβίτσα, Παπαδιαμάντη και ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ στον ΓΚΡΕΚΟ του Καζαντζάκη, ανυπερθέτως. Η τουαλέτα με τον μεγάλο καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρα των γονιών, η βούρτσα, η πούδρα, το βαποριζατέρ, η Παναγία την Βρεφοκρατούσα (την ίδια που βλέπαμε χθες ανάμεσα στον Απόστολο και τον Μάκη) πάνω στην πόρτα μαζί με τα στέφανα κι ένα κίτρινο λαμπάκι-καντήλι νυκτός. Η πολυθρόνα με τη γιαγιά που όταν πέθανε μύριζε ακόμη αέρια και ουρικό οξύ. Η λιβανίλα διάχυτη παντού. Λιβανίλα και ναφθαλίνη. Βόλος (Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Σέρρες, Αγρίνιο,… Κόρινθος,… Πάτρα,… Αλεξανδρούπολη… Χαϊδάρι… Τούμπα… 1975-1985… πάνω κάτω…), οι μετανάστες γυρίζουν, η διαδρομή κατηχητικό-πρόσκοποι-ΚΝΕ (ή Ρήγας ή ΠΠΣΠ ή Νεολαία ΠαΣοκ)-Αγγλικά-πιτσαρία λιώνει τα ΖΗΤΑ-ΗELLAS. Κοτλέ φαρδίρηγο παντελόνι και γκρίζο μοντγκόμερι. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έρχεται φορτσάτο να φέρει στην εξουσία αυτή την υπαρκτή-ανύπαρκτη τάξη της μικρομεσαίας τάξης με την Εθνική συμφιλίωση της σαγιονάρας με την κάλτσα.
Οι «Ελληνίδες και οι Ελληνες» εγκαταλείπουν τον Καραμανλή για να παραλάβουν την Ελλάδα που τους ανήκει. Τα παιδιά τους ανεμίζουν κόκκινα λάβαρα και τραγουδούν το «θα τον κερδίσουμε τον Ηλιο» μπουκωμένα με τυρογαριδάκια. Καίνε τον Τζάρτζανο, τον Τόγκα και τον Μάζη και γιαουρτώνονται. Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Πανελλήνιες εξετάσεις. Ο Λαλιώτης κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα παιδιά στην εξουσία. Με όλη την αθωότητα και την εγκληματικότητα των παιδιών που περιγράφει ο Ροζέ Βιτράκ. Αγράμματα (ή το χειρότερο, ημιμαθή) με φιλοδοξίες Αμερικάνικου Ονείρου, με αμφιβολίες για τον αν τους σηκώνεται και το πότε πρέπει να ξεπαρθενιαστούν τώρα που καταργήθηκαν και οι παρτούζες, α-στρατολόγητοι από τις κομματικές νεολαίες ή απόστρατοι ήδη στα 14 τους. Χύμα στο κύμα. Λίγο πάνκ, λίγο χαραμοφάηδες, λίγο φίλαθλοι, λίγο οργισμένοι, λίγο καλοντυμένοι, λίγο όμορφοι. Μια γενιά με ολίγη, σαν καφές για την υπογλυκαιμία. Η «Αλλαγή» κάνει ακόμη και τους καλύτερους να βαράνε ντάγκλες…

Τα παιδιά των αριστερών παίρνουν θέσεις εξουσίας και ετοιμάζονται να γίνουν το στελεχιακό δυναμικό αυτής της χώρας. Τα αριστερά παιδιά αυτοεξορίζονται στα άσυλα των Πανεπιστημίων Ελλάδας, Αγγλίας, Γαλλίας και ΗΠΑ για να γίνουν κι αυτοί μάνατζερ ή δημοσιογράφοι ή τηλεοπτικοί αστέρες ή και επιστήμονες, που όμως δεν θα γυρίσουν ΠΟΤΕ στην Ελλάδα. Τα παιδιά των Δεξιών αντιγράφουν τις αριστερές οργανώσεις αλλά με πιο παλ χρώματα και γίνονται ΔΑΠ-ΝΔΦΚ-Πρώτη Δύναμη εις τον αιώνα των αιώνων. Τα τσογλάνια που έχουν λίγη τσίπα πέφτουν με τα μούτρα στην ηρωίνη και ψοφολογάνε διαβάζοντας Μαρκούζε και ακούγοντας Ασημο και Σιδηρόπουλο. Τα τσογλάνια που δεν έχουν καθόλου τσίπα αφήνουν τις κόντρες με τα RD στην παραλιακή και γίνονται ΖΗΤάδες ή ντραγκ-ντίλερς ή και τα δύο εκ περιτροπής. Μερικοί, σαν τον Βαβύλη, περνούν ταχύτατα από ΟΛΑ τα παραπάνω στάδια και ΚΑΙΝΕ ΛΑΔΙΑ! Η κιμαδομηχανή της δεκαετίας του 80 μετατρέπει όλους τους 15-25 σε μια φρουτόκρεμα-σκλατς με αποφορά σκατίλας και βαρβατίλας που βλέπει τον κόσμο μέσα από τις σελίδες του ΚΛΙΚ.


Εκείνο που δεν υποπτεύεται κανείς –ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει- είναι ότι πίσω από αυτό το σκηνικό ζει και βασιλεύει το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ της Ελλάδας. Ετοιμο να πιεί τον χυμό αυτής της νεολαίας, να αφομοιώσει τους πιο λοβοτομημένους, να στελεχωθεί από τους πιο δραστήριους κοπρίτες ή τα πιο φαντασιόπληκτα ρομαντικά βλαχάκια με 19 στην Εκθεση.
Ένα ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ με ρίζες στον Μεταξά –και τους νόμους του και τις παρελάσεις του που ισχύουν ακόμη- και το μεταεμφυλιακό παρακράτος των Γκοτζαμάνιδων. Είναι ο παπάς, ο δάσκαλος και ο κύριος ενωμοτάρχης του χωριού. Είναι ο Εφορος. Είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Δικαστικός, ο Υποστράτηγος που δεν ήσαν τόσο μπλεγμένοι για να τους «πιάσει» η κάθαρση και η αποχουντοποίηση. Είναι ο σκυλάς, ο απόστρατος, ο χαφιές θυρωρός, ο χαφιές περιπτεράς, ο χαφιές φούρναρης, ο χαφιές επιστάτης του Γυμνασίου. Είναι ο κύριος Λυκειάρχης, ο μόνιμος λοχίας, ο δόκιμος. Είναι γέροντες συνεργάτες των Γερμανών, πρώην πράκτορες –του κώλου!- του Φόρεϊν Οφις και Ελληνοαμερικάνοι ΑΧΕΠΑνς. Είναι μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, εκδότες ακροδεξιών εντύπων, δημόσιοι υπάλληλοι, πρώην διπλωμάτες, επιχειρηματίες «εισαγωγαί-εξαγωγαί». Κινούνται μέσα σε απίστευτες μυρμηγκοφωλιές που δεν επηρεάζονται από καμία εναλλαγή στην κεντρική εξουσία. Δεν την ενοχλούν και δεν τους ενοχλεί. Μεγάλες επαφές δεν έχουν. Κι αν έχουν είναι αμοιβαίες. Ολοι ήξεραν ότι η ΕΥΠ τους παρακολουθεί αρκεί να τους ενημέρωνε για τις παρακολουθήσεις και των «άλλων».


Ο ιστός τους είναι απλωμένος παντού. Σε κάθε θεσμό, σε κάθε κέντρο αποφάσεων, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε οικογένεια. Δεν υπάρχει κοινό ιδεολογικό πλαίσιο, ούτε κεντρική γραμμή. Δεν συνωμοτούν. Απλώς είναι εκεί. Στηρίζουν κάθε κυβέρνηση αρκεί να γίνεται η δουλειά τους. Από το να διοριστεί η κόρη τους και να απαλλαγεί ο γιος τους από το στρατό, μέχρι να αναγορευθούν καθηγητές και να γίνουν μητροπολίτες. Από το να κάνουν μια οικοδομική παράβαση μέχρι να διοριστούν στο ΙΚΑ και από το να σβήσουν μια κλίση μέχρι να βγάλουν παράνομο συνάλλαγμα έξω. Ιδεολογίες και Εθνικές συμφιλιώσεις τις έχουν γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Από Χίτες και ακροδεξιοί γίνονται μέσα σε μία νύχτα «πρασινοφρουροί» και από παλαίμαχοι ΕΛΑΣίτες γίνονται ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΕΣ.
Η γενιά του Βαβύλη και του Κρυστάλλη –η δικιά μου δηλαδή, γαμώτο- είναι η ιδανική για να θρέψει το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ. Ούτε πυξίδα έχει, ούτε τιμόνι. Αισθάνεται μόνο μια μπίχλα για τους προηγούμενους χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει. Θεωρίες συνομωσίας, ουφολογία, αριστερισμός, λάϊφ στάϊλ, θρησκεία, ντίσκο, χασισάκι, τριπάκι, λεξοτανίλ, Ντουράν-Ντουράν, Λίντα Εβαντζελίστα, AIDS, σοσιαλισμός, ένοπλη πάλη, Σαλιαρέλης, Γκούντις, έχουν γίνει ένας ομοιόμορφος, δεμένος χυλός. Το μυαλό τους. Είναι τα ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, τα ήσυχα, τα μετρημένα. ΚΝιτάκια στοιχημένα και μαζί παπαδοπαίδια. Με τον χωροφύλαξ και τον αστυφύλαξ. Αρκεί να «γαμιέται ο Θρύλος, ο Πειραιάς, οι Τούρκοι, οι Αλβανοί, τα ΠΑΟΚια, οι μαύροι, οι πουτάνες, οι διανοούμενοι και οι πολιτικοί». Ολοι μαζί να γαμιούνται και όλα πάνε καλά. Δε γαμιέται; Εξουσία δεν είμαστε;
Και τότε ήταν που πήγε το ΠΑΣΟΚ να κάνει ΚΑΤΙ με το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ. Και τα έκανε σαλάτα! Το επίσημο ΠΑΣΟΚ πήγε να το «αγγίξει» και να το «καθαρίσει». Εκανε το λάθος να νομίζει ότι το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ήταν ακόμη της ΔΕΞΙΑΣ. Είχε όμως ήδη μεταλλαχθεί. Το ανεπίσημο ΠΑΣΟΚ, αυτοί που ήσαν μέσα στους μηχανισμούς και στα υπόγεια των θεσμών είχαν ήδη συμμαχήσει με τους «παλιούς». Είτε γιατί τους άρεσε η φάση, είτε γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Είχαν καταλάβει ότι ΟΛΟ το σύστημα κινείται μέσα από τα αλισβερίσια αυτού του υπόγειου δικτύου.


Όταν οι πρώτοι αποπειράθηκαν να καταργήσουν το ρουσφέτι και τις εξυπηρετήσεις το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ξεσηκώθηκε. Οι μπάτσοι και οι πράκτορες, για παράδειγμα, έκαναν «λευκή απεργία». (Θυμάται κανείς που κάθε φορά που έλειπε ο Πρωθυπουργός στο εξωτερικό είχαμε κι ένα «τρομοκρατικό» χτύπημα;). Υστερα θέλησε να αποκτήσει μια πιο χειροπιαστή εξουσία. Βρήκε τον Κοσκωτά. Οι «σωληνώσεις» που ένωναν το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ με το ΚΡΑΤΟΣ μπήκαν στο πι και φι. Ενώθηκαν. Και θα έμεναν ενωμένοι αν δεν υπήρχαν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες. Τέσσερα χρόνια κράτησε ο αρραβώνας (1986-1989). Δεν μπόρεσε να αντέξει παραπάνω. Αλλοι κόσμοι. Οι εκδότες ξεσηκώθηκαν πρώτοι. Αυτοί «πόνεσαν» (όχι για εμάς, για την πάρτι τους!). Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται ενώ ένας Νέος Παίκτης μπήκε στο παιχνίδι: τα ΜΜΕ (και ιδίως τα Κανάλια!). Κοινοβουλευτικό Πολίτευμα, ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ και ΜΜΕ βρέθηκαν να αλληλοχτυπιούνται συμμαχόντας ενίοτε ο ένας με τον άλλον κατά του τρίτου. Ειδικά δικαστήρια, παραπομπές, κυβέρνηση συνεργασίας, Μητσοτάκης. Το οικοδόμημα άρχισε να τρίζει…


50 χρόνια μια άγραφης ιστορίας ήταν έτοιμα να βγουν στη φόρα. Πράκτορες, πρακτοράκια, ασφαλίτες, χαφιέδες και …Τόμπρες ήσαν έτοιμοι να τα ξεράσουν όλα. Κάποιοι άλλοι γύρισαν σπίτια τους. Είχαν γεράσει πια. Μείναν τα φυντάνια τύπου Βαβύλη να πουλούν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Και οι παπάδες, βεβαίως, βεβαίως!

Το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ διασώζεται ένεκα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ. Εκεί που θυσιάζεται μια ακόμη γενιά πιτσιρικάδων από του ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΕΣ που έβγαλαν τα παιδιά στο δρόμο για να τα γυρίσουν για ΠΑΝΤΑ σπίτι, λερωμένα και απογοητευμένα.

Το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ εκλέγει τον ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ως επι γης –και όχι υπόγειο- Ηγέτη του.

Το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ αντεπιτίθεται με τις ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.

Το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ πάει να ανάψει φωτιές με τα Ιμια.

Το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ στηρίζει τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

(Δεν θα γράψω τώρα ολόκληρη την ιστορία του Εθνους από τον Μεταξά μέχρι τις ημέρες μας –όχι ακόμα!)


Το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ δεν μπορεί να επιζήσει. Η φιλαρχία του Χριστόδουλου, η γιγάντωση και τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα των ΜΜΕ, ελεύθεροι σκοπευτές τύπου «Μάκη», η πλήρης εκχώρηση της εξουσίας στην Ε.Ε., το βιολογικό γήρας, ακόμη και το «κανόνι» του Χρηματιστηρίου συντέλεσαν στην πτώση. Τα στεγανά σπάζουν (με αποτέλεσμα να «πιαστεί» ακόμη και η 17Ν!!!). Οι Ολυμπιακοί –όπως όλες οι Μεγάλες Ιδέες- αντί να ισχυροποιήσουν τους μηχανισμούς, τους αποτέλειωσαν.

Αυτές τις μέρες ζούμε την κατάρρευση (άλλη μια ή την οριστική; Θα δείξει) αυτού του ΚΡΑΤΟΥΣ των ΥΠΟΝΟΜΩΝ.


Μοιραίο πρόσωπο ένα γέννημα-θρέμμα του: ο Χριστόδουλος. Ενας από τους τελευταίους, μαζί με τον Καλλίνικο και τον Αμβρόσιο, «στρατολόγους» του. Ο Ελληνας Αγιατολάχ απέτυχε να ελέγξει με το ανθρώπους από το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ τα Πατριαρχεία. Τώρα και ο ίδιος απορεί πως έγινε όλο αυτό! Πως βρέθηκε ξεβράκωτος μέσα στη μέση της πλατείας.
Την ίδια απορία έχει ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και κάθε εμπλεκόμενος στα «σκάνδαλα» της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης. Από την πρωτοδίκη Μπουρμπούλια μέχρι την Ηλία και από τον Ειρηναίο μέχρι τον Παπαθεμελή. Γιατί αισθάνονται ότι μια χαρά έκαναν τη δουλειά τους τόσα χρόνια. Μια χαρά επιτελούσαν το ρόλο τους και εκτελούσαν τα καθήκοντά τους.

Μοιραίο πρόσωπο και ο Καραμανλής. Κάνει το ίδιο λάθος που έκανε το ΠΑΣΟΚ, το 1985: νομίζει ότι το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ είναι ΠΡΑΣΙΝΟ.

…………………………………………………………

Αυτά σκεφτόμουν όσο έβλεπα τον εκπρόσωπο της γενιάς μου, της γενιάς που έθρεψε όσο λίγες το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ λόγω βλακείας, το Βαβύλη να δίνει τη δική του παράσταση του Θεάτρου Σκιών. Απέναντί του ένας άλλος εκπρόσωπος της ίδιας γενιάς να τον κανιβαλίζει. Και οι δύο τυχοδιώκτες. Και οι δύο από την ίδια ρίζα. Τώρα Μονομάχοι στην Αρένα.

Ο Μάκης έχει ξαπλώσει στο χώμα Βαβύλη, Χριστόδουλο και Αγγελάκο και περιμένει το νεύμα από την κερκίδα.

Ο αντίχειρας είναι ήδη γυρισμένος προς τα κάτω!ΤΕΛΟΣ(Τέλος; Χεχεχεχεχεχεχε! Το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ είναι ακόμη εκεί! Ξέρει να μεταλλάσσεται! Θα έχουμε κι άλλο κύκλο επεισοδίων; Για να δούμε!)Ελπίζω η επόμενη γενιά να βγάλει εκ γενετής Κανίβαλους!
ΥΓ.1.

Τον αναφέρει ο Ονειρος στο Little Villains που έγραψε με αφορμή αυτό το Post (τον ευχαριστώ για τις ...υπερβολές του!). Προσθέτω μια φράση του:

«Κάθε Κοινωνική Σύγκρουση είναι πεδίο μάχης για τρεις αντίπαλες δυνάμεις το Κατεστημένο, την Αντιπολίτευση που αποζητά την ανατροπή της ισχύουσας Τάξης και την αντικατάστασή της με μια δικής της καθώς και μια τάση προς αύξηση της Κοινωνικής Εντροπίας, την οποία γεννά κάθε Κοινωνική Σύγκρουση και η οποία, στο πλαίσιο αυτό, είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή ως η Δύναμη του Χάους»
ΝΟΡΜΑΝ ΣΠΙΝΡΑΝΤ
Σχόλια

 1. Κανένα σχόλιο. Απλά βγάζω το καπέλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κι εγώ βγάζω το καπέλο, με δύο επισημάνσεις:
  α) Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που είχε αντιληφθεί τι σκατό συσσωρεύθηκε στα 80's.
  β) Η γενιά 3 μόλις χρόνια μετά από εμένα (αυτοί δηλαδή που κονσερβοποιήθηκαν από το σύστημα Αρσένη) είναι κατά μέσο όρο απείρως χειρότερη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το Βαθύ Κράτος παραπέμπει και στο Βαθύ Λαρύγγι;;; Αχ... αυτά τα 80's και που να 'ρθει και η σειρά της δεκαετίας του '90 να δεις τι θα γίνει... (δυστυχώς είμαι κάπου ανάμεσα στις δύο αυτές γενιές σαν μεταλλαγμένος) και αυτό με τρομάζει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χάρομαι που σε γνώρισα (και σε διάβασα) Naftile... Να λοιπόν που η γενιά μας δεν αποτελείται μόνο από "κατεβασμένους αντίχειρες". Μερικοί κρατάνε ακόμα την γροθιά τους σφιγμένη και ονειρεύονται να την χρησιμοποιήσουν ως άλλοι Καλιγούλες στους "Πρόκωλους" αυτής της χώρας...
  Αν όλοι οι κατεβασμένοι αντίχειρες είχαν μόνο ένα μπράτσο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Simfono me j95 kai street spirit. Pou na dite agapite ti exei na ginei otan i dikia mou genia (90's) erthei sta pragmata. Ena sinothileuma apo aplista kai amorfota zombies perimenei stin gonia. Toulaxiston eseis isastan oi teleutaioi pou eixate kapiou eidous aristero parelthon na timisete i na prodosete. Emeis perasame kateuthian sto oneiro tou executive position kai tha ksepoulisoume ta panta gia auto. Ta xeirotera epontai.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Είναι κάποιες στιγμές –τόσο σπάνιες που πρέπει να τις βρίσκεις και να τις συλλέγεις με προσοχή εντομολόγου- που άθελά σου αγγίζεις μια χορδή παράξενη. Μια χορδή που μοιάζει κοινή για πολλούς. Και είναι ευτυχισμένες αυτές οι στιγμές γιατί τότε νιώθεις ότι επικοινωνείς πραγματικά με τους άλλους.

  CrazyMonkey > Ξαναβάλε το καπέλο σου! You may need it!
  J95 > Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος. Τώρα τι κάνουμε!
  Οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στη γενιά που μεγαλώνει τώρα…
  street spirit > Να μη σε τρομάζει τίποτα…
  Bliax > Αμοιβαία τα αισθήματα!
  Lida > …οφείλουμε επίσης να μην είμαστε απαισιόδοξοι Λίντα. Θα τους νικήσουμε ακόμη και με τα ίδια τους τα μέσα. (Το ότι προδώσαμε δεν μας τιμά! Θα μας τιμούσε αν είχαμε έστω κι ένα ίχνος πόνου…)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ναι είναι η ίδια γενιά Ναφτίλε που όταν δουλεύει μια καινούρια ιδέα την πνίγει με business plan, κερδοσκoπίες, marketing και target group ... Καλύτερα να ακούω τον Βαβύλη να μου λέει για το τατού του Ειρηναίου παρά τους bloggers να μιλάνε για όλα παραπάνω ... και μετά να την πέφτουν στα σεμεδάκια που είχανε οι μαμάδες στα σπίτια μας ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ακριβώς!
  Η ίδια που ο,τι και να κάνει τελικά καταλήγει σε ένα ταβερνάκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. "Καλύτερα να ακούω τον Βαβύλη να μου λέει για το τατού του Ειρηναίου παρά τους bloggers να μιλάνε για όλα παραπάνω ... και μετά να την πέφτουν στα σεμεδάκια που είχανε οι μαμάδες στα σπίτια μας ..."

  Και γιατί θα πρέπει ΜΟΝΟ να ακούει κάποιος; Γιατί όχι και να κάνει; Και μην ανησυχείς φίλε manifesto, όπως σου είπε και σε άλλο blog δεν τελείωσε τίποτα στο "ταβερνάκι" όπως θέλεις να το λες. Ολα αρχίσανε πολύ πιο πριν. Κι αν μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγα -θυμάσαι Αντρέα;- ότι φταίνει τα ξεχασμένα άχρηστα κομμάτια παλαιότερων γενεών, τώρα ξέρω πως δεν είναι έτσι.

  Αρκεί να σηκώσουμε (το γαμημένο) κεφάλι μας και να κάνουμε κάτι.

  Τώρα..!

  ps. Χαίρομαι Αντρέα που πήρες το banner μου "kill tv". Ελπίζω να το πάρουν κι άλλοι και να το κάνουμε πράξη. Ας αρχίσουμε από εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν κατάλαβα λέξη. Τι είναι Βαβύλης; Γιατί βλέπετε τηλεόραση;

  Αλλάζει τίποτα στον ιδιωτικό σου βίο όταν προσπαθούν να σου αναλύσουν πόσο πιο σκατά από τα άλλα σκατά είναι ένα... σκατό;

  Μια συμβουλή: πάρε μια widescreen τηλεόραση. Όταν παίζει ειδήσεις σε 4:3 format, επέλεξε το zoom για να καλύψεις τις διαστάσεις της νέας οθόνης σου. Έτσι θα κόψεις τους τίτλους από τα ρεπορτάζ. Θα κόβεις κεφάλια, θα διαστρεβλώνεις περισσότερο την εικόνα. Επόμενο στάδιο, ήχος στο mute. Επιλέγεις άλλο soundtrack. Όταν αισθανθείς πως αυτή δεν είναι η πραγματικότητά σου, τότε την κλείνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Να δούμε η δικια μου γενιά, αυτή του Big Brother και της Ζωής του Παιδιου, της τηλεόρασης και του internet, του game boy και του playstation, της νευρικής ανορεξίας και της αυτοκτονίας πάνω στα μηχανάκια των εθνικών οδών, των extreme sports που δολοφονούν νεανικές ψυχές, του φοιτητικού συνδικαλισμού που σου τρώει κάθε αμφισβήτηση προς το βαθύ κράτος, του counterstrike και των τρελών πενταήμερων, του Μάκη, του Σάκη, του Κώστα και του Γιωργάκη, του Alpha του Βήτα και του αιώνιου Θοδωράκη, να δούμε πότε αυτή η γενιά θα πάρει την εκδίκηση της...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. O ADERFOS SOY EIMI EGO. LOW BAP. BILK.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου