Να ανοίξουμε κανένα παράθυρο;

«Mες στα χρυσάφια καμαρώνω / και σε θυμιάματα καπνό. / Eίμαι η Θρησκεία, που φανερώνω / τη θέληση των ουρανώ / και σβήνω κάθε πεθυμιά / για τον απάνου το ντουνιά. // Mε τρόπο πίσημο κι αργό / τους μακελάρηδες βλογώ / και που το θάνατο αρνηθεί / και δικαιοσύνη τάχα θέλει, / ρίχνω σε τάρταρο βαθύ / δίχως αρχή και δίχως τέλη».

Κώστα Βάρναλης

To blog αρχίζει να αναδύει μια οσμή ταγκίλας, αυτό το μείγμα ιδρώτα, λιβανιού και κολόνιας «Μενούνος» με ένα ξινισμένο χνώτο από «Κουρτάκη» και σκόρδο. Με άλλα λόγια, μια έντονη «παπαδίλα». Όπως είπε και ο Ηλίας –για άλλα post όμως- μάλλον «το κούρασα» με τα εκκλησιαστικά. Το πτώμα ενός χοντρού Μητροπολίτη μοιάζει να έχει πεταχτεί από την οθόνη της τηλεόρασης και να σαπίζει στο γραφείο μου μαζί με την βαρβατίλα του. Ο Στέλιος Ράμφος με μαλάκωσε λίγο χθες το βράδυ αλλά ήταν η απερίγραπτη Φλέσσα απέναντί του που τα χαλούσε όλα. Ο Αρανίτσης εξέφρασε και πάλι το σύνολο των σκέψεών μου και μου τις παρουσίασε σε ένα 2σέλιδο. Πάλι δεν μαλάκωσα εντελώς. Μια άγρια επιθυμία με κατακλύζει εδώ και μέρες: να δω τον τελευταίο Μητροπολίτη να κρέμεται ανάποδα από τα γένια του τελευταίου διάκου αφήνοντας να φανεί το δαντελωτό στριγγάκι του. Παρ’ όλα αυτά θα αποφύγω άλλα Posts επι του θέματος πριν η μπόχα τους μείνει για πάντα στα ρούχα μου.

Διατελώντας εν εξάλλω και χωρίς ίχνος ψυχραιμίας για τους θεοκαρνάβαλους!

Σχόλια

 1. Κι εχω πολλά να πω, αλλά απλώς τηρώ
  στρατηγική σιγή.

  Δηλώνω ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης "Ολα για τον τελευταίο Μητροπολίτη να κρέμεται ανάποδα από τα γένια του τελευταίου διάκου αφήνοντας να φανεί το δαντελωτό στριγγάκι του". Προτείνω για σήμα μια λευκή δαντελωτή σημαία με ένα κόκκινο λεκέ ξεπαρθενιάσματος σε σχήμα σταυρού. Ο ύμνος να ανατεθεί στον Κορκολή και να ερμηνευτεί από τους παπα-rock-άδες (μή χέσω).

  Απλά να θυμίσω ότι τρώω σοκολάτες Lacta, πίνω Drambuie και καπνίζω Old Holdborn πορτοκαλί.

  Just in case.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να μη σου πω οτι μου έβαλε και ιδέες ο αρχιθεοκαρνάβαλος όταν είπε κάτι σε στυλ: "μετα απο αυτά ετοιμάζεται η τελική επίθεση στην Εκκλησία μας!". Ναι! Ναι! Ναι! Ναι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου