Ανατριχίλα

Διαβάζω σήμερα τον Στάθη και ανατριχιάζω:


«Ο φίλος (ελπίζω) Στέλιος είχε κατηγορηθεί κάποτε από κάποιους κριτικούς ότι ένα απ' τα βιβλία του (τα πρώτα) ήταν αντιγραφή άλλου βιβλίου, ξένου κι αλλότριου, ενός Ισπανικού.Πολλά χρόνια μετά, σε τηλεοπτική εκπομπή με στόχο τη συκοφάντηση εν τέλει του κ. Κούλογλου, ο παρευρισκόμενος στο πάνελ (ας πρόσεχε) και άσχετος κ. Βασίλης Καββαθάς αναφέρθηκε (ή μάλλον οδηγήθηκε να αναφερθεί) στην παλιά εκείνη ιστορία με το «κλεμμένο βιβλίο».Ε λοιπόν ο φίλος Στέλιος του τράβηξε μία αγωγή από δω ώς την Αίγινα, ζητώντας απ' τον Βασίλη 100.000.000 δραχμές) - ενώενώ τέτοια αγωγή δεν είχε κάνει και τέτοια απαίτηση δεν είχε προβάλει ο κ. Κούλογλου εναντίον όσων κριτικών καταρχήν έγραψαν τότε περί κλοπής βιβλίου.Δηλαδή, άλλοι γράψανε ότι ο κ. Κούλογλου αντέγραψε ένα βιβλίο απ' τα ισπανικά και σε άλλον έκανε αγωγή!......................................................Το κακό είναι ότι η αγωγή εκδικάστηκε και ο κ. Βασίλης Καββαθάς κινδυνεύει τώρα να χάσει τη μοναδική του περιουσία, το σπίτι του - διότι, ειρήσθω εν παρόδω απ' την υπερτεσσαρακονταετή θητεία του στη δημοσιογραφία ο κ. Β.Κ. δεν κονόμησε, αλλά απέμεινε με την έντιμη πενία του, τη σύνταξή του.Επίσης σ' αυτά τα 40 χρόνια του στη δημοσιογραφία και ευρύτερα στον δημόσιο βίο ο κ. Β. Καββαθάς δεν είχε φάει ούτε κλήση απ' την τροχαία - είναι άδικο, είναι απρεπές, είναι θανατηφόρο (για όλους μας) αυτό που του συμβαίνει τώρα.Πολύ περισσότερον, που ο κ. Β. Καββαθάς είναι πλέον συνταξιούχος (αλλά όχι απόμαχος) και δεν έχει στη διάθεσή του το βήμα που αντιθέτως διαθέτει ο κ. Στέλιος Κούλογλου στην τηλεόραση, τις εφημερίδες και τα περιοδικά.***Αγαπητέ Στέλιο, πάρε αμέσως την αγωγή πίσω. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι 100.000.000 δραχμές ισολογίζουν την τιμή σου, δεν νομίζω ότι τα φράγκα μπορεί να είναι ένας ικανός πειρασμός για κανέναν μας, ούτετέλος μπορώ να φαντασθώ ότι θα προκαλέσεις την εξόντωση ενός δημοσιογράφου που τίμησε τη δουλειά μας. Αλλοιώς κάνε μου και μένα μια αγωγή ότι σε συκοφαντώ.Ομως δεν το πιστεύω.Οπως δεν πιστεύω ότι οι εν ενεργεία δημοσιογράφοι μπορούμε να επιφυλάσσουμε στους μεγαλύτερους κι αποδεδειγμένα έντιμους, που μας έμαθαν άλλος πέντε άλλος δέκα γράμματα, τέτοιαν ατίμωση, εξόντωση και -εν τέλει- θάνατονμάλλον για εμάς παρά για εκείνους.

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 8.ΙΙ.2005 stathis@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/02/2005»

Διατελώ εν αφωνία!
(Από τη μια λες «κάποιος πρέπει να μαζέψει όσους νομίζουν ότι μπορούν να λένε ο,τι θένε, όπου θένε. Από την άλλη…)

Σχόλια

  1. Η μεγάλη ανατριχίλα μπορεί να προέρχεται από τον περίφημο 'Νόμο Βενιζέλου' για τον Τύπο, υπάρχει όμως και ένας νόμος για όσους αναγάγουν τις μηνύσεις σε 'βιοποριστική φάμπρικα' τον οποίο κανείς εισαγγελέας δε φαίνεται να θυμάται για να κινηθεί "αυτεπαγγέλτως".

    Ας ασχοληθούμε με τον Μπους λοιπόν. Το πολύ-πολύ να μας κράξει καμιά Πατριωτική Ηθικοπλαστική Επιτροπή Ρεπουμπλικάνων ή να μη μας δώσει χάρη ο Γκονζάλεζ αν μας στείλουν στην ηλεκτρική καρέκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times