Συγχαρητήρια! Το πετύχατε διάνα!

Απόσπασμα από άρθρο του Ι.Κ.Πρετεντέρη στο ΒΗΜΑ την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2004…

Τα κρυφά και τα φανερά σχέδια του Μαξίμου

Πρωτοβουλίες για έλεγχο της πολιτικής ζωής

I. K. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ
……
Σε ό,τι αφορά την Προεδρία της Δημοκρατίας, στο σχέδιο αυτό φαίνεται ότι εντάσσεται η προώθηση από ορισμένους κυβερνητικούς κύκλους της υποψηφιότητας Κωνσταντόπουλου. Στην άποψη αυτή συγκλίνουν και επιχειρηματικοί ή εκδοτικοί παράγοντες, οι οποίοι έχουν τις ίδιες επιδιώξεις με την κυβέρνηση και διατηρούν ταυτοχρόνως στενές σχέσεις με τον κ. Κωνσταντόπουλο.
Κατ' αυτούς, ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνασπισμού έχει δώσει ικανοποιητικά δείγματα γραφής ως «διώκτης του ΠαΣοΚ» και οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως με τον κ. Κωνσταντόπουλο στην Προεδρία η εγκαθίδρυση ενός νεοδημοκρατικού καθεστώτος θα μπορεί να έχει μια διαρκή επίφαση δημοκρατικής χροιάς. Το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί προωθούνται στο όνομα της διαφάνειας διευκολύνει τη σύμπραξη του κ. Κωνσταντόπουλου με τους εμπνευστές τους.
Σε ό,τι αφορά την παραδοσιακή Αριστερά, η κυβέρνηση φαίνεται να προσφέρει ως αντάλλαγμα της υποστήριξης που ζητεί μια απλόχερη προεκλογική μεταχείριση (οικονομική και τηλεοπτική) με τη λογική ότι τόσο ο Συνασπισμός όσο και το KKE κόβουν ψήφους από το ΠαΣοΚ και όχι από την ίδια. Εννοείται ότι την ίδια μεταχείριση δεν θα έχει το συγγενικό της ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη.
Γενικότερα, η κυβέρνηση υπολογίζει πολύ στη σύμπραξη της Αριστεράς για να βάλει το ΠαΣοΚ σε μια μακρόχρονη απομόνωση. H θεωρία που διατυπώνεται σε κυβερνητικούς κύκλους (και την οποία εμμέσως διατύπωσε ο Γραμματέας της KE κ. Ευ. Μεϊμαράκης και στο συνέδριο του Συνασπισμού) είναι ότι Δεξιά και Αριστερά έχουν κοινό συμφέρον την αποδυνάμωση του ΠαΣοΚ και ότι η αντικειμενική σύμπραξή τους θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον.
Σε αυτό αποβλέπει και η συζητούμενη από πολλούς προτίμηση του κ. K. Καραμανλή σε έναν «Πρόεδρο από την Αριστερά». H εκτίμηση και εδώ είναι πως, με έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα καλύπτει την κυβέρνηση με το κύρος της Αριστεράς, η Δεξιά θα έχει ουσιαστικά τα χέρια της ελεύθερα να κινηθεί όπως νομίζει για να διασφαλίσει την εξουσία της.
ΤΟ ΒΗΜΑ , 12-12-2004

…την ίδια ημέρα ο Καραμανλής ανακοινώνει το όνομα του Κάρολου Παπούλια ως υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times